Ontvang nu 10% korting! op je eerste bestelling met de code NOBL10

10 Tips voor een comfortabeler huis in minder comfortabele tijden

In deze blog gaan we het met jullie erover hebben hoe je je huis comfortabeler maakt, in het bijzonder in deze tijden waarin iedereen thuis zit. 

Nu met het Corona virus zit iedereen als het goed is thuis. Dit zal ongetwijfeld nog een forse tijd zo blijven. Het is daarom juist nu de tijd om van jouw huis echt de meest comfortabele plek te maken om te zijn. Wij van NOBL. Interiors helpen jou hier maar al te graag bij en verrijken je met 10 tips om jouw huis zo comfortabel mogelijk te maken. Het is niet alleen de perfecte tijd om je interieur een nieuwe look te geven, maar het geeft ook een fris gevoel en er is niks mis met een beetje afwisseling op z’n tijd. Goed, genoeg gepraat, we zullen nu maar gauw overgaan op waar de blog nu echt om gaat; de 10 tips!

 


Tip 1:

‘First impressions are lasting impressions’ is wat men zegt. Dit is niet anders voor een interieur! Het is dus de vraag hoe je ervoor zorgt dat die eerste impressie blijft hangen. Met alleen banken, stoelen en tafels kom je er dan niet. Het beste wat helpt bij een goede eerste impressie is een mooi karpet, een mooi schilderij, een mooie wanddecoratie, noem het maar op. Het zijn dus veelal accessoires die van grote invloed hier zijn.Tip 2:

Opruimen. Men is hier over het algemeen minder enthousiast en positief over, maar als je nu meer tijd hebt dan ooit, waarom niet? Wij zullen nu ook uitleggen waarom wel. Een opgeruimd huis werkt door op je gezondheid, geluksgevoel en stressgevoel. Het zorgt voor overzicht, rust en vrede. Tja, voor niets gaat de zon op, dus je zult even wat tijd op moeten offeren om op te ruimen, maar dan word je wel goed beloond.

Tip 3:

Spiegels. Veel mensen zien spiegels als voorwerpen waarmee je jezelf kunt bekijken. Echter, een spiegel is voor meer goed. Spiegels kunnen optisch ruimte creëren. Door spiegels op de juiste manier, gespreid over het huis, te plaatsen kunnen ze helpen bij het optisch vergroten van jouw woonkamer.

 

 

Tip 4:

Bloemen. Er zitten veel voordelen aan het plaatsen van bloemen in je leefruimte. Bloemen zorgen voor een verfrissende sfeer en zijn kleurrijk, waardoor je leefruimte levendiger wordt. Nog een voordeel aan bloemen is dat het een relatief goedkope manier is om je interieur wat op te frissen! Of je haalt bloemen om oudere mensen een hart onder de riem te steken in deze tijden. Enfin, beide gevallen zijn van goede invloed op een relatief goedkope manier!

Tip 5:

Te veel meubelen. Voorkom dat je te veel meubelen in je interieur hebt staan. Het hebben van te veel meubelen in je interieur kan ervoor zorgen dat je leefruimte kleiner lijkt en dan heb je dus net te veel van het goede! Zorg er dus voor dat je de ruimte overzichtelijk en ruim houdt door er niet te veel meubelen te plaatsen en een slimme indeling te maken.

 

Tip 6:

Nieuwe opstelling. Blaas nieuw leven in je interieur door de opstelling van je meubelen te wijzigen. De wintertijden zijn voorbij, de dagen worden langer en de temperaturen stijgen. Hoogste tijd om dus bijvoorbeeld de eettafel op een plek te plaatsen waar veel licht naar binnen komt. Je kunt er ook voor kiezen om de banken anders te plaatsen. Het kan gaan om grote of kleine wijzigingen. Hoe dan ook, op deze manier blaas je nieuw leven in je interieur!

Tip 7:

Natuurlijk licht. Zorg ervoor dat er genoeg natuurlijk licht in je leefruimte komt. Nu de zon langer opblijft is het van belang dat je optimale lichtinval hebt. Zorg er dus voor dat er geen grote kasten voor je raam staan bijvoorbeeld. Genoeg licht helpt je ook in de ochtend lekkerder en frisser de dag te beginnen.

 

 

Tip 8:

Kabels. Het optimale comfort haal je ook uit de details van je leefruimte. Een klein, tevens belangrijk, detail is het bedekken van kabels. Zorg ervoor dat je kabels zo goed mogelijk opbergt, zodat je het overzicht in je ruimte houdt. Ook helpt het jou bij gemakkelijker manoeuvreren door de leefruimte en dat zorgt voor meer comfort. Ten slotte helpt het bedekken van kabels bij het minimaliseren van stof, want kabels zijn vaak stofnesten.

Tip 9:

Planten. Planten zijn goed voor verschillende dingen. Zo creëren planten een frisse sfeer. De kleur groen staat voor nieuw leven, jong, fris en vers, waardoor planten je onbewust een fijn gevoel geven. Daarnaast zorgen de planten voor zuurstof. Schroom dus niet om een plantje in je leefruimte te plaatsen en vergeet niet water te geven!

 

 

Tip 10: 

Kunst. Kunst bevordert de creatieve geest van eenieder als geen ander. Het bevorderen van de creatieve geest heeft doorslag op je dagelijkse leven, je werk, enzovoorts en is dus van groot belang. Op onze webshop hebben we bijvoorbeeld prachtige wanddecoraties die hier een goed voorbeeld zijn. Je kunt nu ook in quarantaine zelf kunst maken! Het is maar wat voor jou het beste uitkomt.

 

Naar wat ben je opzoek?

Mijn winkelwagen