Korting op je eerste bestelling?
Ontvang 10% korting met de code NOBL10

Woonstijl - Bohemian


Is dit jouw stijl?

Sfeervol, neutraal en veel natuurlijke elementen. Dat is de Bohemian woonstijl. Een gezellige combinatie van materialen, prints en kleuren. Heerlijk nonchalant en ontspannen, met een beetje van allerlei culturen.

 

 
Vaak wordt deze stijl ook omschreven als de stijl van Ibiza. Het eiland waar deze eigenschappen een stijl van leven zijn geworden. Zie jij je al zitten in een van touw aan elkaar geknoopte hangstoel onder een geruit turquoise dekentje, maar heb je geen idee wat er verder bij past? Lees dan gauw verder voor inspiratie!
 • Vrij: veel persoonlijkheid en minder ‘regels’ dan bij de meeste andere stijlen.
 • Reislustig: Reis je veel? Top. Deze stijl maak je af met je eigen reissouvenirs. Een afrikaanse trommel, een houten beeldje van een giraffe, dat handgemaakt kleedje uit equador, of toch die leuke turquoise potjes uit Griekenland... het mag allemaal graag gezien worden.
 • Sfeervol: De Bohemian stijl is niet alleen sfeervol, maar vooral heerlijk ontspannen. Maak dus plaats voor genoeg kussens, creëer een gezellig hoekje met kaarsen en hang die hangstoel met dat turquoise dekentje gerust in de woonkamer.
 • Gezellig: Prints, mozaiëk tegeltjes, riet, franjes, schapenvachtjes of vloerkleedjes met kleurrijke patronen. Hoe meer hoe beter.
 • Neutrale zand en aarde tinten gecombineerd met felle kleuren.
   

  Materialen

  Rotan hout en wol. Het eerste waar je aan denkt bij Bohemian interieurs. Maar het hoeft natuurlijk niet, want ook leer, katoen en al het andere dat je op reis hebt gevonden is welkom. Het enige kenmerkende voor Bohemian is dat veel natuurlijke en wereldse materialen worden gebruikt. Vaak hebben deze een handgemaakte uitstraling of zijn ook echt handgemaakt: van hout en gebakken steen tot macramé en grof gewoven textiel.
   

  Kleuren

  Als je naar de verschillende woonstijlen kijkt, zie je dat Bohemian er echt uit kan springen wat karakter en kleur betreft. De bekende Ibiza stijl is eigenlijk een variant van Bohemian dat Boho Chic wordt genoemd. Hier worden veel witte en subtiele kleurpatronen gebruikt. Dit is veruit de bekendste variant.
  Als je van veel kleuren houdt kan het soms wel eens te veel worden en is de balans ver te zoeken. Door de basis rustig te houden, met een neutrale vloer en witte of lichte muren, kun je kleur toepassen met opvallende kleedjes, kussens en accessoires.
   

  Meubels

  Natuurlijke materialen zoals bamboe, rotan en gewoven stoffen zijn onmisbaar. Aarde tinten, lichte tinten en neutrale kleuren vormen de basis om jouw eigen exotische decoratie en souvenirs ten toon te stellen. Bij deze stijl draait het vooral om de aankleding. Qua grote meubels kun je denken aan een rieten hangstoel een bamboe dressoir, een eiken kast met rotan deurtjes, of bijzondere kleden aan de muur. Alles mag!
   

  Naar wat ben je opzoek?

  Mijn winkelwagen