Korting op je eerste bestelling?
Ontvang 10% korting met de code NOBL10

Woonstijl - Scandinavisch


Is dit jouw stijl?

Veel licht, natuurlijke materialen en opvallende dessins zijn kenmerkend voor Scandinavische interieurs. De laatste jaren is de Scandinavische woonstijl heel populair. Niet zo gek ook, want deze interieur stijl straalt veel rust uit: Less is more! Het is de perfecte woonstijl om het huis groter te laten lijken. 

 
Een Scandinavisch interieur is rust, eenvoud en functionaliteit. Hoewel een Scandinavisch interieur licht en basic is, creëer je met zachte tinten en natuurlijke materialen toch een warme uitstraling. Lichte of wit gelakte houten vloeren zijn er vaak een onderdeel van. Net zoals meubels met luchtige houten onderstellen op hoge poten en wollen schapenvachtjes.
We hebben een aantal tips voor je om ook jouw interieur de Scandinavische uitstraling te geven:
 • Meubels in deze woonstijl hebben een minimalistisch karakter. Het ontwerp straalt veel rust uit, en ze zijn vooral praktisch. Dit zorgt er voor dat ze er ook vaak modern uit zien.
 • Geometrische vormen: deze passen altijd goed in een Scandinavisch interieur. Denk aan prints op kussentjes, wanddecoratie en vloerkleden met een beetje kleur en speelse patronen.
 • Een speelse touch. De meubels hebben vaak schuine houten poten of zijn deels in een kleur gelakt. De salontafel situatie bestaat vaak uit meerdere kleine tafeltjes, en een klein poefje of bijzettafel in een eigenwijs design is vaak ook aanwezig.
 • Foto’s en prints van natuur. Grote prints (vaak in zwart-wit) van een bos, bergen of andere serene omgeving brengen rust in huis.
 • Fotobehang gaat nog een stap verder en bestaat vaak uit een wand vullende afbeelding.
 • Veel groenblijvende planten. Hangplanten in een netje van touw aan het plafond, in een gestreept potje op tafel, naast de bank op een krukje.. haal ook de echte natuur in huis.
 • Ook leuk: een moderne schommelfauteuil.

  collage metn Scandinavische voorbeelden

  Materialen

  De Scandinavische woonstijl maakt veel gebruik van natuurlijke materialen. Maar waar moet je dan aan denken? Hout, om te beginnen. De afwerking gebeurt vaak in een natuurlijke beits zodat het hout zijn lichte kleur blijft behouden. De houten meubels zijn strak afgewerkt en hebben een modern design. Qua stoffering is het materiaal niet zozeer bepalend, maar gaat het vooral om kleurrijke dessins en prints in geometrische vormen. Wol, leer en textiel zijn de meest gebruikte stoffen om je interieur aan te kleden. De warme, natuurlijke sfeer maak je tenslotte af met een vracht lading aan kamerplanten.
   

  Kleuren

  Omdat de zon in Scandinavië vroeg onder gaat, is licht in huis erg belangrijk. De basis van een Scandinavisch interieur is daarom vaak wit met afwijkende accenten. Kies een lichte basiskleur met hooguit één of twee accentkleuren zoals frisse pasteltinten in bijvoorbeeld blauw, groen of roze. Ook lichtgrijs is een populaire kleur. Samen met de geometrische dessins zorgt dit toch voor een interessant geheel.
  Je laat je huis nog ruimer lijken door de muren en vloer wit of een andere lichte tint te geven, en veel daglicht binnen te laten.
   

  Meubels

  Meubels op slanke poten om het geheel ruimtelijk te houden dat is kenmerkend voor een Scandinavisch design. Houten meubels hebben vaak een naturel afwerking, waarbij bewust gekozen wordt voor lichte houtsoorten. Ook wit en lichtgrijs zijn een populaire kleur voor meubels. Er wordt ook wel eens gekozen om deze maar gedeeltelijk in een kleur te lakken. Minimalistisch, maar altijd comfortabel en van goede kwaliteit.

   

  Naar wat ben je opzoek?

  Mijn winkelwagen