Korting op je eerste bestelling?
Ontvang 10% korting met de code NOBL10

Woonstijl - Industrieel


Is dit jouw stijl?

Stoer, robuust maar toch sfeervol. De kern van een industrieel interieur! Hou je van veel rauwe, natuurlijke onderdelen zoals grof hout, metaal en beton? Dan is dit de woonstijl voor jou!

 

 
Het personaliseren van een industrieel interieur gaat heel makkelijk. Je kunt voor de oude fabrieksuitstraling gaan met veel bloot liggend metselwerk, staal en beton of de stoere uitstraling juist combineren met moderne elementen van hout en gepoedercoat staal.

Enkele voorbeelden van industriële meubels en accessoires vind je hier. Industrieel is al jaren een zeer gewilde woonstijl voor de mensen die graag een stoer interieur willen. Om het interieur helemaal af te maken en er een mooi geheel van te maken kun je denken aan de volgende onderdelen:

  • Spotverlichting in een rails, of juist een grote studiospot als vloerlamp
  • Stalen deurkozijnen in een donkere kleur zoals zwart of antraciet
  • Meubels met veel staal en grof hout zoals mangohout
  • Een decoratief geplaatste motor, vintage racefiets of een technisch onderdeel zoals een vliegtuig propeller aan de muur
  • Een grote eettafel met een onafgewerkte rand zoals een boomstamtafel
  • Het gebruiken van bouwmaterialen als decoratie of afwerking. Denk dan aan een stuk betongaas waar je plantenpotjes aan kunt hangen, een lamp waarvan de bedrading in een oude waterleiding is verwerkt, een onderstel van steiger buizen voor de salontafel of iets heel anders wat normaal niet als afwerking wordt gebruikt
  • Een grof gestucte wand met betonciré, of bloot liggend metselwerk
  • Het gebruik van neonverlichting, gekleurde verlichting of decoratieve Edison lampen
  • Doe het zelf oplossingen passen vaak erg goed in industriële interieurs

    Materialen

    Beton, staal, hout, steen en glas. Dat zijn de materialen die al gauw gebruikt worden bij de industriële woonstijl. Dit zijn erg koude materialen en vragen dan ook om wat zachtere materialen om de sfeer wat gezelliger te maken.
    Grof geweven of juist hele zachte stoffen passen er dan ook goed bij. Denk aan stevig linnen, grof katoen, Leer, jute, velours (velvet) en wol.
    leer wordt ook vaak gebruikt. Vooral in het geleefd bruin.
     
    Industriële meubels hebben vaak elementen in zwart staal en grof hout. Gebruik dit dan ook in de rest van je interieur om er een mooi geheel van te maken. Pas het zwarte staal bijvoorbeeld toe in deuren, afwerklijsten, klinken of onderdelen in de keuken.
    Wil je eens wat anders dan zwart staal? Geborsteld rvs, koper, brons of gunmetal afwerkingen zijn zeer mooi toe te passen.
    Het hout kan mooi toegepast worden in vloeren, aanrechten en tafelbladen. Er is echter nog een optie; Beton.
    Tegenwoordig is de betonlook leverbaar als veel soorten afwerkingen. Ook bij meubels. Wil je het zelf (laten) toepassen? Dat is met een gietvloer of betonciré zeer makkelijk te doen, en is zelfs onderhoudsvriendelijk. Dit materiaal kan ook de wanden en zelfs de keukenkastjes worden aangebracht! 
     

    Kleuren

    Grijs, zwart, wit, bruin, donkergroen en donkerblauw. Deze kleuren vormen vaak het kleuren palet voor een industrieel interieur. Wil je toch eens iets anders? Okergeel, oranje en mosgroen passen erg goed, maar voor de echt originele resultaten kan een zachte roze of zand kleurig beige prachtig staan bij deze stijl. Het laatste geeft een wat sjiekere uitstraling.
     

    meubels

    Qua meubels is robuust hout met zwart metaal kenmerkend.
    Daarnaast wordt vaak gebruik gemaakt van doe-het-zelf oplossingen en vintage meubels. Vintage schoolstoelen, medicijnkasten en vitrines bijvoorbeeld. Deze meubels komen door de functionele vormgeving en typerende geleefde materialen goed tot hun recht in deze stijl.
    Grote wand vullende rekken of stellingkasten doen het ook goed in de industriële stijl. Zet er bijvoorbeeld vintage decoratie in zoals een platenspeler met een box voor platen, glazen potten, Stolpen, boeken of planten in om hem persoonlijk te maken. Een voorwerp met persoonlijke waarde is niet alleen mooi om te zien, maar wekt vaak een interessant gesprek op!
     

     


    Naar wat ben je opzoek?

    Mijn winkelwagen