Korting op je eerste bestelling?
Ontvang 10% korting met de code NOBL10

Woonstijl - Modern


Is dit jouw stijl?

Strak, Minimalistisch en functioneel. Een modern interieur straalt vaak rust uit en over de plaats en functie van elk meubel is goed nagedacht. Spreekt de moderne woonstijl jou aan, maar heb je geen idee hoe je dit toepast? Lees dan vooral even door!

 

 

Door het gebruik van strakke materialen en lijnen straalt een modern interieur rust uit. De vaak aanwezige inbouwkasten, maatwerk oplossingen en designmeubels zorgen samen met het gebruik van neutrale kleuren voor een serene vaak open ruimte. Kleur wordt wel eens toegepast, maar dan enkel als accentkleur. Enkele elementen om jouw interieur modern te maken zijn onder andere:

  • “Bijzondere” meubels en accessoires. Het soort object waarvan men denkt; is dit om op te zitten of is het kunst? Vaak zijn het decoratiestukken of objecten die er interessant uit zien en niet gauw te plaatsen zijn in een ander interieur. Een vloerkleed met organische vormen, een standbeeld van een rokende hond, of een knalgele stoel die zo uit een museum lijkt te komen. Het kan niet gek genoeg.
  • Hoogglans meubels. Strak, functioneel, minimalistisch én hygiënisch. Door de spiegelende oppervlakken bij bijvoorbeeld hoogglans zwart krijg je een reflectie van alles wat er omheen staat in één meubel! Maak hier gebruik van door verlichting of kleur naast hoogglans te plaatsen.
  • Een basic en minimalistisch geheel. Beperk je tot een paar mooie, grote meubels en zorgvuldig uitgekozen accessoires.
  • Laat zien dat je verstand hebt van interieur. Designklassiekers zoals de Eames Lounge Stoel of Barcelona stoel met voetenbankje zijn de meest toegepaste statement stoelen. Koop daarom eens een vergelijkbare maar andere fauteuil en mensen zullen zich gegarandeerd afvragen of je niet stiekem bij klust als interieurarchitect.
  • Smart-home en automatisering. Slimme verlichting, automatische gordijnen, elektrisch bedienbare openhaarden of een koffieautomaat je met je smartphone aanzet. Van de bank af komen hoeft niet meer in een modern huis!

Materialen

vooral luxe materialen worden veel toegepast.  Voor de bekleding valt de keuze gauw op  stoffen zoals leer, linnen, velours of fluweel. Voor andere elementen komen materialen als kunststof, staal, strak keramiek, composiet, glas, marmer en glad afgewerkt hout veel terug in de moderne stijl.
Strak blijft bij alle materialen kenmerkend. Ook bij de vloer, want hier wordt vaak gekozen voor een betonlook gietvloer, een grote tegel of een vlak geschuurde houten vloer.
 
Knusse en zachte stoffen zie je niet veel terug in een modern interieur. Voor dat extra beetje gezelligheid kun je eventueel kiezen voor een hoogpolig vloerkleed of grof gewoven kussens.
 

Kleuren 

De basis van een moderne woonruimte is vaak neutraal. Of dit nu zwart met wit is of grijs. Vaak wordt dit aangevuld met één accent kleur, en die mag dan ook zeker opvallen! Knalrode eetkamerstoelen, een kanariegeel kleed of blauwe Fauteuil. Zolang de basis maar neutraal is.
Ook kan het moderne interieur goed gebruik gemaakt worden van ton sur ton; Een kleurenpalet dat bestaat uit verschillende tinten van één kleur. De naam komt uit het Frans, waar het ‘tint op tint’ betekent.
Als je bijvoorbeeld kiest voor blauw, kun je bijvoorbeeld grijsblauw kiezen als dominante kleur, petrol als secundaire kleur en turquoise als accentkleur gebruiken.
Zo maak je toch gebruik van kleur en is het nog steeds een rustig geheel.
 

Meubels 

Bij moderne meubels gaat het allemaal om een strakke luxe uitstraling. Design en functie zijn altijd in balans. De kleuren zijn vaak neutraal of juist in een palet van sprekende kleuren zoals blauw, knallend oranje, roze, en bosgroen. Deze meubels bestaan vaak uit kunststof, metaal, marmer, glas en hoogglans afgewerkte materialen.
Moderne meubels zijn strak, elegant en soms bijzonder origineel!
Een goed voorbeeld hiervan zijn de kunststof kuipstoelen die je vaak terugziet in moderne interieurs. Het onderstel is vaak van staal en de kuip bekleed met velours voor het extra luxe effect.

 

Moderne verlichting mag niet ontbreken. De verlichting maakt een modern interieur af en is vaak een onderdeel dat een eigen rol speelt in het geheel.
Door het gebruik van slim geplaatste spots en verscholen ledverlichting creëer je een effect dat een extra dimensie geeft aan de minimalistische vormen en kleuren in de rest van het interieur. Ook gekleurd licht past hier heel goed bij. Door de hoogglans oppervlakken weerkaatst gekleurd licht de hele kamer door.

Naar wat ben je opzoek?

Mijn winkelwagen